Tuesday, October 27, 2009

Tak Kuar Pun....

This Sunday...langsung tak kuar mana2. Dok lepak kat umah mcm ular sawa kekenyangan...me, hubby & pea. Yesterday, dah sweep & mop the floor..selamat ari nie.

Morning time, hubby & pea pie beli roti canai...si pea mengamuk2 nak nasi lemak. Maklum je la..ari sunday nie bangun lambat sikit. Org breakfast pagi2, kita org bangun dah lebih 10pg. Dah bangun awal...cuma kite dok golek2 atas katil, borak2, geletek2...(oopppss..terlepas cakap plak. Kang tersasul benda lain, parah)..Pusing2 cari nasi lemak, dah abis..terpaksa la beli roti canai je. Terfikir jugak nak buat breakfast...tapi Vitamin M..(Malas)..dah terlebih la..

Lepas mkn tu, lipat baju yg dah tinggi mcm Gunung Everest. Me lipat baju, hubby & pea tolong susun baju dlm almari...ahaakkss...alhamdulillah nak jugak dia org nie tolong, kalau tidak aku jugak kena buat. Aku part lipat baju nie memang ada lemah sikit.

Lepas tu, Pea & hubby main game Pac-Man..wah bukan main lagi anak aku nie..menjerit2 main. Ahakss...Dah sampai 2pm something, perut dah berbunyi. Hubby wanted to buy KFC but told him Pea mesti nak nasi punye. So, hubby bought nasi ayam....Wah wah wah..ari sunday nie, dapur aku tak berasap langsung.

Lepas tu, mlm sikit pie Mydin beli groceries.....balik umah...lepak abis...tgk Supernatural..dah lama benau tak tgk siri nie...

Then lelap....

3 comments:

eynda said...

Duduk rumah buat aktiviti dgn family dihujung minggu pun kekadang seronok...tambah2 lagi kalau takyah masak hihi..

Along said...

Best..lepak rumah tak buat apa2..kenapa mesti ada aktiviti hujung minggu? Padahal time tu la nak rehat...tapi time tu la in laws nak mai la..my mom ajak bershopping la..tak pi, merajuk lak..sabar je la.

Aktif Mama (Sal) said...

Eynda - Bila dpt lepak ngan family on weekend memang ler best. Golek sana, golek sini...memang Sal kena pampered last weekend. Minggu nie tak tau lagi..he he he..

Along - Bukannye apa, Sal rasa time tu la dia org pikir nak get together ngan kite. Mcm mak aku jgk, bila Friday je dia siap dah tanya aku..Esok Sabtu nak gie mana?...ahaaaksss