Thursday, February 11, 2010

Excited Habisssss......

Dah lama aku nak masukkan entry nie..tak sempat2x..anyway, maklum je la Si Pea nie baru masuk kindergarden, byk ler new things yg dia belajar skaligus ngan aku pun. Jadi ibu Pea dah tentunye kena tgk2x homework...siap ambik gambar lagi...

For the 1st month, memang teacher tak bagi homework, more on communicating at school. Kalau ada homework pun, kena buat kat sekolah..b4 balik umah. He he he..(masa nie, suka aku pasal takyah nak monitor homework dia)...aku mana ler tau..mula2x Pea balik dari school, aku tiap2x hari tanya.."Pea, cikgu ada suruh buat homework tak?"....Dia cakap takde3x..tiap2x hari aku check beg dia..mana ler tau..bebudak nie lupa ke, malas ke nak buat homework...tetapi...anak aku nie jujur..he he he..alhamdulillah....

Masuk jer the 2nd month...teacher dah start bagi homework.Kadang2x 1 hari sampai 3 homework ada...hmmmm bagus ler..biar dia buat banyak drill sikit..kecik2x nie otak tgh bersih..bagus belajar byk benda...esok2x bila dah besar..takut berkarat nanti...mcm aku nie..kalau nak sambung belajar..rasa2xnya..bleh ke? Otak dah berkarat ngan keje nie...takpe ler...dikuburkan...mana tau akan dtg ada rezeki...

Tekun betul anak aku nie..


Nie tgh tulis ke? Tido???


Homework dia....

2 comments:

Along said...

Hehehe..bestnya homework mengcolor gambar. Tekun betul Pea mewarna...syabas!!

Salina Ahmad said...

Mekaseh2x....
Harap tekun Pea nie sampai ke besar ler..rajin adik rajin...rajin la belajar...