Tuesday, March 30, 2010

Trip yg Paling Cheap....

Last Sunday, kakak aku balik Melaka..so dia ajak gie mandi-manda..so we decided to go to Wet World Pedas.....tempatnye tak ler besau mana pun...ok jer la..tapi yg paling ok...entrance fee nyer..utk adults baru 10 hinggit, child 8 hinggit, infant..FOC...yg best nyer..mak aku kena 5 hinggit jer..pasal warga emas...he3x..memang save giler trip nie.

Mak & kakak dah masak mee hoon grg ngan sandwich...aku masak nasi lemak.....food kat situ mahal ler..cam tak berbaloi nak beli...
(Sorry, pasal takde gambar di'snap'kan waktu nie...cos semuanye dok berendam dlm air..)...

So lepas tu, kite org gie makan cendol best kat Pedas...CENDOL LEMAN DAWI...memang famous...(Hah, yg part nie ada photo pasal masing2x dah kering)...

Nie dia....Cendol Leman Dawi.... agak2x korang brapa hinggit??? Cuma sehinggit semangkuk...murah giler babe...(ada lagi yg menarik)...

My BIL & kakak tgh khusyuk mkn cendol...anak2x dia...


Tersiap sedia air basuh tangan campur detol...(mak aiii...hygenic nyer...)


Naqib, anak kakak aku yg last sekali...tgh godik2x..mangkuk cendol...


Nie yg best...memang semua percuma..kalau nak tambah cendol atau gula atau ais..dorang dah sediakan atas meja...bleh melantak sampai abis...


Siap coordinate utk GPS lagi....hi-tech betul la...(takut org ramai tak jumpe kedai kot..)

Jangan tak caya, air barli pun percuma....siap bleh tapau lagi....fuuhhhh

Dah tentu kalau tambah percuma, apalagi dorang semua nie melantak mcm tak ingat....

5 comments:

Along said...

Fuyo..bestnya!! Nak2 part cendol, mesti laku giller. Ala Sal, ko dah buat aku terliur la niiiii....

Sal said...

Pegi ler...jgn tak pegi...

eynda said...

Nanti nak tanya adik ipar yg stay kat melaka...lengkali pegi melaka suruh dia bawak kami pegi makan cendol leman dawi :-)

green apple said...

siap tulis campur dettol tu.
marketing line yang superb.

Sal said...

Kak Eynda - tu ler kena cuba, memang best.

Di, the one & only kedai yg buat camtu...out of the box...