Wednesday, August 3, 2011

3rd Ramadan.....

Bangun lewat plak pagi nie...dah ler ada meeting. It's started from sahur....hubby terlelap ler...memang tugas dia untuk wake me up for sahur. Dah kunci jam pukul 4.15am....jeng jeng jeng....ended kite terbangun pukul 5.15am. Hahahah! Kelam kabut.....nasib baik ler sempat jamah nasik sikit, kalau tidak lemah longlai ler. Si Pea pun terkocoh-kocoh bangun....sempat jugak dia tambah 2 kali nasi psl semalam masak kurma daging. Si Pea nie kalau masak kurma ke, kari ke....memang favourite dia...hehehe.

Lepas tu, sahur tido balik....hahaha tu yg terbangun lagi lambat. Me, Hubby & Pea terjaga pukul 7.45am.....wohhhh! Memang dah lambat giler....kelam kabut lagi ler. So, lesson for the day is......Never ever tekan jam loceng lepas bunyi...gerenti terbabas punyer....

Well, as promised I've taken photos of dishes cooked by myself. Tak sangka you, dah lama tak masak assam pedas.....fuhhh....masih "berbisa" lagi air tangan aku nie bila memasak.


Asam Pedas Ikan Senangin


Taugeh + Kacang Panjang Goreng



Tu ikan goreng selar ngan ekor ikan senangin. Beli kuih murtabak jer.....


Alhamdulillah, Pea boleh abiskan posa dia yg "sekerat" hari tu. Tahan jugak perut anak aku nie. Tadi balik sekolah, dia sempat adu pasal ada a few of geng dia kat sekolah tak posa. Dia cakap " Ibu, nak tau tak....si polan-polan tu tak posa bu. Allah mesti tak suka kan. Si polan-polan tu tak dapat pahala kan".....sabor je laaa.

No comments: