Wednesday, June 24, 2009

AKU DAH LEGA....

Salam....aku dah lega coz apa? Mak aku dah kuar sepital. Dah buat operation buang stone kat right kidney. Alhamdulillah, selamat. Still on medication...
Tu ler, aku tak dapat nak kuar mana pun. Jumpe client pun tak dapat..maklum je la aku sorang je anak pompuan kat melaka nie. Kakak aku kat johor...Makan, minum, mandi, urut-mengurut semuanya kena buat..takpe demi ibu ku.

Adik lelaki aku ada..tapi paham-paham je la..orang lelaki nie mana nak buat benda-benda mcm nie. Tapi tak semua....Kakak aku tak dapat balik cos husband dia busy. Mayb this weekend dia balik...lega aku. Cos semalam hubby aku kata nak balik kampung dia weekend nie. Dah lama tak balik sana (Pahang).


Well, dah nak dekat hujung bulan nie. Banyak betul story aku nak citer tapi tak tau yang mana satu.

1. Along - yg tagging tu nanti Sal buat.

2. Chik - Aku nak jugak merasa pakai Maxi Dress with Flowers tu. Tak sempat nak tengok, stock dah takde. Kau takde nak replenish ke? Aku nie saix XL kot...aku dah besar giler compare masa ITM dulu.

3. This whole week, hubby takde. Dia kena gie Karnival Petronas kat Permata, Bangi. Kena jadi physio....every year mcm tu. So, aku pun every year akan gie tengok closing ceremony..best...macam-macam performance. Itupun pasal nak bawa Sofea aku nie gie. Dah ler no time nak gie holiday.

4. Road tax kedua-dua keta bulan nie 'mampus'...waduhhhh kopak aku! Tapi apa nak buat, keta kena jalan..kenalah bayar..nasib baik dapat discount sikit..kalau tidak...tercekit aku...aduiiiii kering giler sikit bulan nie...he he he...biasak lah tu...

Ada banyak lagi...nanti aku citer...nak kena gie meeting pagi nie..
Cau dulu....

6 comments:

Along said...

Mai bangi, singgah rumah aku. Aku tengah buhsan maut ni...hahahha..

Aktif Mama (Sal) said...

Insyallah...aku singgah.

Azimah@Melati said...

beb....maxi dress flowery tue ada lah..ko tengok la mana-mana yang available..yang rainbow tue tinggal sepasang jek itupun size L...nak replenish aku nak tunggu design baru kot ada...

Aktif Mama (Sal) said...

oh ye ke??? nanti aku tengok lagi sekali...yang mana berkenan dihati.

Sherry Said said...

sal..
bile nak turun bangi?
ala.. dah dekat dah ngan rmh aku tu..

Aktif Mama (Sal) said...

la...ari tu aku dah gie bangi dah...xpe nanti kalau aku ada gie lagi ..aku call kau...