Friday, January 22, 2010

Nak Bergaya....

Sempena tahun baru nie, aku nak tukar style aku sikit....banyakkan variety...tak ler boring client2 tengok. Nie asyik2 blouse, pants, baju kurung, skirt.....aku nak tukar...aku nak pakai...maxi dress...amacam....

maxi dress+jacket+heels(tak ler tinggi sangat-sesedap rasa berjalan)....
tudung ala2 farah adeeba or tudung awning je senang nak pakai...



Cantik kan design2 nie? Nie pun aku dpt from internet...overseas punye brand. Kat Malaysia nie susah betul nak cari maxi dress yg ada gaya sikit...simple but ada gaya. Kalau namanye maxi dress, mesti ala2 makcik2 punye patern...ataupun mcm jubah je....adoiii...takde standard langsung. The nearest maxi dress outlet yg menarik pun kat Australia..itu pun hargenye bleh tahan la...kalau beli sehelai dua boleh ler..tapi kalau banyak2...bankrupt makcik oiii..

Nie pulak gambar jacket2 dia org...cantik kan???

Aku memang gemar pakai jacket..tapi bukannye selalu la. Dah tentu cuaca kat Malaysia nie panas....tapi kalau dapat cari jacket yg material cotton..lagi ok...Well, anyway..ini misi aku tahun nie...nak tukar gaya sikit...bagi nampak muda.

5 comments:

Drama Mama said...

haaa menarik tu. tapi like u said, kat sini tak banyak choice la...kalau overseas macam2 la ada kan. kat sini mostly kalau maxi dress makcik2 yang pakai, kain bunga.

anyway, good luck in ur makeover. chaiyookkk!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Salina Ahmad said...

tq, drama mama. Hopefully, I can transform slowly la..klau tetiba je nak tukar semua...mau tak kopak poket...he he he

Along said...

I Like!!! Especially the grey dress, very nice the cutting. If you find an outlet that sells maxi dresses like that, let us know, ya!! Nak tukar image jugak....hehehe..

Salina Ahmad said...

Come on..join the club....sal tgh survey2 jgk nie..kat mana la di m'sia nie ada maxi dress yg rugged sikit...I'll let u know if I found one...

Anonymous said...

Thank u ;-) look at this emo boy hair at this blog:
http://www.emo--boys.info