Friday, February 26, 2010

Panasssss......

Salam semuanye....

Cuaca skrg amatlah panas...pagi, petang, malam pun rasa bahangnye. Ada satu malam hari tu sebab panas bahang...aku xleh nak lelap mata...Ya Allah.....sabar jerr..
Bila siang..aku gie keje...mak aii..bahangnye sampai rasa mcm nak meletup keta aku nie...walaupun dah ON aircond...bahangnye masih terasa....mcm nie rasanye kat sana nanti??? atau lebih bahang lagi?? Isshh....takut nak fikirkannye...

Well, ini semua Tuhan punye kuasa...kite sebagai manusia kena terima je la....tapi kite boleh cari jalan mcm mana tak nak rasa panas sgt...contohnye..kalau jln kat luar tu..gunalah payung...(klau bleh, takyah jln2x kat luar skrg...wlaupun dah nak masuk pkul 7ptg pun masih teras bahangnye)...

Keduanye, ini ler masanya kite bleh lepak lama2x kat umah. Klau tidak, pantang ada free time jer, mesti kuar jln2x nye...he he he (itu aku la...)bila dah tak kuar umah jln2x..apa yg kite akan dpt...boleh jimat wang poket la...jimat ler sikit duit belanja....klau tidak..hari2x nak kuar...hari2xnak kuar...dah ler keje aku nie memang hari2x kena kuar...kalau tidak mana nak dtg business...(apa nak buat, terpaksa kuar)....

Apa2x pun...klau dpt hujan sikit pun takpe...kasi bumi nie basah sikit..kesian kat pokok2x...kering kotai...pokok2x dlm pasu kat umah aku nie pun dah rupa mcm org giler...pasal walau byk mana pun aku siram....still tak cukup air...

Bersabar jer...ini semua dugaan Tuhan....

2 comments:

green apple said...

dia punya panas tu satu macam kan?

Salina Ahmad said...

itu panas lain....he he he..