Tuesday, March 9, 2010

Masa Takde Time....

Apa punye tajuk en3 aku kali nie....

Banyak keje nak buat sampai take masa nak mem'blog' nie. ADa byk benda nak citer tp bila dok depan laptop nie....BLANK!!!! Otak aku jadi kosong...tak tau apa nak tulis...ok ok ok....relaks....

Yang Pertama
Memang banyak keje nak follow up....Ya Allah...pening2x kepala aku...

Yang Kedua
Adooi....target aku utk 3 bulan pertama nie...tak capai lagi...Apasal kau Salina?? Tido ke?? Mengelamun ke?? Malas sangat ke??? Apa yg kau buat Salina??? (sendiri tanya, sendiri jawab la....) atau korang bleh tolong jawabkan...

Yang Ketiga
Si Pea nie memang kalau bangun pagi nak gie sekolah...memang lambat...kekadang hari2x aku antar dia skolah, lambat 5 minit la, 10 minit la....aku rasa cikgu dia pun dah paham...

Yang Keempat
Arrrgghhhh....mana time management kau, Salina???? (Aku nie mcm dah tersasar dari target jerrrr).....

Yang Kelima
Kata nak lose weight...mula2x start bulan November 09 till January 10...aku stick to the exercise plan yg hubby aku buat....lepas dah masuk bulan February...lintang pukang la...dah tak gie attend aerobic class....sunday morning workout pun dah tak buat...arrghhhh...camtu bila nak lose weight???? Badan makin lama makin "montel" nie...baju pun dah banyak takleh pakai...Hubby aku ada dok jeling2x geram jer kat aku nie....

Yang Keenam
Kekadang tu, hari2x tak tau nak masak apa...mcm smlm aku call hubby & said..."Ayah, ibu masak burger jer la...ok"...nasib baik laki aku OK...kalau dia tak OK....aku la KO...Tak tau nak masak apa....hari2x nasi3x..dah jelak la...pg mkn nasi, tghari mkn nasi, mlm mkn nasi....aduuhhh...pening kepala....

Kadang aku rasa "MASA TAKDE TIME"....lebih kurang mcm tak cukup masa la....hhmm sebenarnye...aku yg dah tak reti nak manage masa camna...mcm kelam kabut sikit skrg nie....rasa mcm byk keje..tp bila time nak buat keje...mcm ada keje lain yg nak kena buat....iskh iskh iskh...

2 comments:

Along said...

Hai, sama la kita Sal..aku pun rasa macam tak cukup 24 jam sehari...asyik2 banyak keje tertangguh, tapi sib baik la aku ada bibik efficient, kalau tak...lagi lintang pukang aku dibuatnya.

green apple said...

hubby buatkan exercise plan? caya lah.