Tuesday, March 2, 2010

Tisu Punye Pasal......

Insiden yg tak disangka happen.......

Tetiba di suatu ptg yg panas, hubby aku teringin nak makan nasi lemak ngan "Coconut Shake" yg terfamous di Melaka nie...huaa huaa huaa...
Tempatnye warung jerr..tepi jalan..memang sentiasa penuh...org nak beli "Coconut Shake" nie..kena beratur panjang....memang sedap...

So, hubby aku nak dok mkn kat situ...klau dok mkn kat warung tu..."Coconut Shake"nye akan dapat cepat. Ada jugak dorang jual nasi lemak bungkus, mee goreng bungkus...kuih muih...byk jugak lah...Bila sampai, nasib baik ada 2 table kosong..so cepat2x aku grab 1 table. Aku ngan Pea dok, hubby aku gie order la...Tak sampai 15 minutes..."Coconut Shake" dah sampai...yum yum yummm..

Ooppss, lupa lak nak citer...seblum "Coconut Shake" tu sampai, aku dah tibai 2 bungkus nasi lemak, Pea 1 bungkus, hubby aku 1 bungkus mee goreng....lepas dpt "Coconut Shake" tu...hubby aku gie ambik kuih plak...2-3 jenis...yum yum yum...best jugak kuih muih dia....

Citer aku part atas tu, semuanye ok....Hahhh..part hubby aku nak gie bayar plak.

Kat table aku nie takde kotak tisu...so sambil hubby aku bangun nak bayar...dia pun gie table sebelah tarik 1-2 helai tisu utk dia lap sikit tangan dia...ye ler nak gie bayar, takkan ler jari-jemari yg berminyak2x tu nak pegang wallet & kuarkan duit yg kering2x tu nanti...berminyak plak...Table yg ada kotak tisu tu, ada satu family dok kat table tu, makcik & pakcik plus husband, wife & anak kecik sorang...

Ikutilah dialog nie....

Semasa hubby aku tarik tisu tu......

Makcik : Ehhh...tisu tu kite punye tau. Kite gie angkat kat sana tu...

Hubby aku : (Tanpa berkata apa2x...korang nak tau apa hubby aku buat????
jeng jeng jeng...
Hubby aku tarik sehelai tisu....lap kat jari jemari yg berminyak tu..
lepas tu dia letak balik tisu yg dia dah lap jari jemari yg
berminyak tu dalam kotak tisu tu balik!!!!! kuang3x...
Hubby aku blah gie bayar & signal kat aku suruh blah...)

Aku mula2x tak perasan apa yg terjadi..tapi bila ku ingat balik...biar betul hubby aku buat cam tu...apahal plak??? On the way gie keta, hubby aku punye bengang gilerr. Bila dia citer kat aku, baru lah aku paham kenapa...Tu yg dia citer kat aku dialog kat atas tu...

Makcik tu siap sound dia...takleh nak ambik tisu atas meja dia tu....
Woit makcik!!! Kau ingat..kau ke yg beli tisu satu kotak tu!!!
Weii!!! Aku tak heran la...sekodi tisu pun aku bleh beli tau...nak lap kat mana2x pun aku punye suka!!! Apahal plak nak sound2x!!! Suka hati hubby aku la..nak ambik berapa byk helai tisu???Bukan kau sorang jer yg makan kat warung tu.....laki dia serta ngan anak dia serta menantu dia tu...tengok jer bila dia sound hubby aku...la...aku ingat kan apahal...

Kalau hubby aku bagitau kat aku...time tu jugak aku pie sound makcik tu...patut ler masa aku blah bangun dari table, dia dok pandang aku....aku rasa dia ingat hubby aku nie CINA la...pasal that day, hubby aku pakai short ngan t-shirt ala2x cina sikit...selekeh la katakan....

Tak gie sekolah ker makcik???
Woiitt!!Tunjuk ler tauladan yg baik..ini tidak..lagi hampass....sorry to say la....makcik kau memang bodoh abis!!!!
kau boleh balik kampung kau...nanti aku belikan tisu satu lori..lepas tu kau bleh sumbat kat mana2x lubang yg kau suka....aarrrggghhhh.....

Mcm nie punye org pun ada jugak!!! Apa lah dunie skrg nie....
Nama jer pakai tudung...otak letak kat jari kaki.....buat malu jer....
Aku rasa laki dia malu betul...tgk aku...cos bila aku bangun dari table tu...baru la makcik bodoh tu angkat muka tgk aku......
Bak kata org melaka...Laha***!!!!! Tisu punye pasal pun nak berkira.......

2 comments:

Along said...

Wah..lawak sket baca cite ko ni Sal. Kalau aku ada kat situ, mesti aku sama2 sound makcik tu, lepas tu tepuk tangan sket kat hubby hang.

Salina Ahmad said...

he3x...hangin aku jap time tu...mcm2x ragam manusia...