Wednesday, November 6, 2013

Here we are, Krabi.... (part 1)

Assalamualaikum.....
Tengok gambar kat atas nie macam naik bus Patt Hup round-round dalam Melaka jer kan??  Hehehe, kami sekeluarga berholiday di Krabi pada 7-10 September 2013 yang lalu.......sebelum suamiku di"accident"kan.
Huhuhu.....Masa nie, kita orang baru sampai and terus beli tiket naik town bus nak gie Aonang Beach.  Sorry, sebelum tu nak bagitau sikit yang gambar-gambar nie aku upload tunggang-langgang tak ikut sequence yang sepatutnyer.  Maklum jer lah kalau dah malas tahap tiga kebangsaan...huhuhuhu....

Ini lah digembar-gemburkan.....Chocolate Banana Pancake.  Aku dok baca blog2 traveller yang lain asyik cakap pancake2 kat Krabi nie sedap2 belaka. Memang KONFORM....SEDAP....

Ini pulak tomyam kung dorang. Si Pea makan dengan nasi putih jer.......rasa macam biasa jer cuma maybe cili padi dia lagi pedasssss.

Ahaahhh....ini dia kuewtiau sup yang aku order.  Masya-Allah, memang sedap.  Rasa sup dia memang lain, ditambah pulak dengan condiment2 yang lain. Marbeles....time nie akibat lapar sangat aku lupa nak habaq kat dorang yang aku tak makan togeh.  Cuba korang tengok....togeh sebeban dalam mangkuk tu kan??.... aku ada dok main selak-menyelakkan togeh tu ke tepi..hahahaha padan muka aku...

Tuan2 dan Puan2, marilah kita sama2 menaiki sampan ini berarak ke hulu dan ke hilir....mari2.  Hehehe, ini adalah tempat kita orang nak naik speedboat gie pulau2 yang cantek2.  Sementara menunggu, aku ketik sana, ketik sini....

Salah satu pulau yang aku gie....Tup Island.  Dorang sume nie tengah dok sibuk2 nak cross over gie pulau tonet tu haahh.  Den tak kosa nak gie menyeberang....kang mato den basah kona air masin...buta pulak kang.  By the way, masa aku gie Krabi nie, aku baru jer seminggu buat eye operation...Surfer's Eye.  Doc pesan jangan kena matahari banyak sangat, jangan kena air masin....jangan itu, jangan ini...haaahhhh....padan muka aku lagi...

Pea tengah nak test the water.  Al maklum sajalah, Pea nie kalau terjun masuk kolam renang jer. Mandi laut? Aku rasa time umur dia 3 tahun jer aku bawak gie mandi kat pantai Pengkalan Balak, kat umah nenek aku.  Dia punyer ler jakun, terjerit-jerit...."ibu, dalam laut nie lantai dia lembik lah.....ibu, kenapa lantai dia banyak bahan2?....ibu....ibu...ibu....

Pea tergolek-golek dalam air laut.  Begitu clear sekali air laut.....hehehehe! Time nie lah Pea tertelan air laut yang masin gedegang tu!!

 Me & Suamiku....bagai pinang dibelah-belah.  Sudah dibelah lagi lah terserlah...hahahaha

 Auuwwww! Aku dipeluk...auwwww! Aku dipeluk......! hahahaha.........romantik tak?

Kakak jual jagung bakar yang begitu tekun dan sabar.  Pantas betul kakak nie, kebanyakkan tourist gie beli jagung kat kakak nie....Wahhh! Kakak boleh jadik orang kaya.....kayaa....

 Sapa nak naik sampan nie....meh jom aku bawak.....hahahah. 

Masa nie kat Phranang Cave. Memang cantek tempat nie.  Ada mat saleh tengah rock climbing.....ohh sasa sungguh mereka tu!!  Suamiku tengah dok mengetap bibir jer bila aku cakap macam tu...

Time makan memang best.  Order apa pun, ulam-ulam memang dorang sediakan satu talam atas meja.  Naahhh...ambik kau! Makan ulam sampai mabok dahhh!

 Ini nasi ayam dorang....macam xde color langsung...pucat lesu jer. Tapi rasa boleh tahan jugak.

 Pea tengah makan satay...satay dorang nie spesel....tapi halus sangat dah.  Aku makan rasa celah gigi jer...

 Sunset at Aonang Beach.....sangat indah, sangat mendamaikan, sangat macam nak mengantuk time nie....

Pea nie posing tak abis-abis lah....sabo nak sabo....esok2 kita posing lagi.

Sebenarnyer, ada byk gambo lagi nak tunjuk tapi nanti2 yer.  Aku sekarang nie al maklum lah...siang keje, malam part time jadik nurse kat umah. hehehehe!  We did have a great time in Krabi.  And I'm wishing that if we could go again.....please Suamiku.....please....

(To be continued)....

1 comment:

Korean Style Online said...

Cool, I love this. You really have a nice blog.. keep up a good work..feel free come to my blog  korean fashion online | korean fashion online malaysia | Malaysia Online Shopping have a nice day...